Συντήρηση

Ο Μάριος εξειδικεύετε στη Συντηρηση Έργων Τέχνης από ξύλο .

Με εικαστική αντίληψη, κριτική σκέψη και αγάπη για την τέχνη, ασχολείται με αντικείμενα που έχουν ιστορική και καλλιτεχνική αξία, προσπαθώντας να τα επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση ή να επιβραδύνει τη φυσική τους φθορά.

Συγκεκριμένα, με υπομονή και επιμονή o εξετάζει προσεκτικά τη σύσταση των υλικών και τον τρόπο κατασκευής των αντικειμένων που αναλαμβάνει να συντηρήσει. Στη συνέχεια, με υπευθυνότητα διερευνά την έκταση της φθοράς και τα αίτια που την προκάλεσαν και αποφασίζει γιατις τεχνικές-μεθόδους που με επιδεξιότητα  θα χρησιμοποιήσει για τη συντήρηση και την αποκατάστασή τους.

Τέλος, με τη βοήθεια εργαλείων και τη χρήση χημικών υλικών, προχωρά στον καθαρισμό των επιφανειών, για την καταπολέμηση της οξείδωσης, στην ενίσχυση των φθαρμένων τμημάτων, στην ανάδειξη των χρωμάτων. Δίνει συμβουλές για τη συντήρηση των αντικειμένων και τις συνθήκες που πρέπει να επικρατούν στους χώρους, όπου φυλάσσονται ή εκτίθενται(μουσεία, αίθουσες τέχνης, ανοιχτοί χώροι, ιδιωτικές συλλογές).

Η ανάγκη της συντήρησης τον ξύλινων εκκλησιαστικών ειδών μου
έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω και να … [Περισσότερα]

Εφημέριος ναου

Νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ Αγ.Σοφία

Τι να πρωτοπώ για το Μάριο!!
Εξαίρετος ξυλογλύπτης, με άριστες γνώσεις πάνω στην ξυλογλυπτική και την συντήρηση… [Περισσότερα]

Ανθή Θεοδωρόπουλου

Συντηρήτρια Αρχ/των & Έργων Τέχνης | Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας, M.Ed στις Επιστήμες της Αγωγής - Ειδική Εκπαίδευση

Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με τον Μάριο Μανωλιό στα πλαίσια των εργασιών… [Περισσότερα]

Χαραλαμπόπουλος Σωτήριος

Αρχιπλοίαρχος ΠΝ