Μου έχει δωθεί συχνά η ευκαιρία και η αρμοδιότητα για την επίβλεψη έργων ναυπήγησης, επισκευής και ανακατασκευής παραδοσιακών ξύλινων πλοίων και σκαφών, στα πλαίσια της ειδικότητας μου, της δουλειάς μου και των ενδιαφερόντων μου. Σπάνια ωστώσο μου δίδεται η ευκαιρία να γνωρίσω έναν τόσο δημιουργικό τεχνίτη του ξύλου όπως τον φίλο Μάριο Μανωλιό. Ο Μάριος συνδυάζει με έμφυτο τρόπο τα παραδοσιακά με τα σύγχρονα στοιχεία της τέχνης του, την οποία επιπλέον εξελίσσει και εμπλουτίζει με τρόπο λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Καθώς το ναυπηγείο μας είναι ένα εργοτάξιο με πολλούς εργαζόμενους, ανάλογες είναι και οι εντυπώσεις για τη συνεργασία όλων με τον Μάριο Μανωλιό και επίσης εκείνων που βρέθηκαν μαζί του στη απαιτητική διαδικασία της κατασκευής και επισκευής/συντήρησης σκαφών.

Ο Μάριος έχει συμμετάσχει σε εργασίες σε πολλά και διαφορετικά είδη σκαφών (κότερα, ιστιοπλοϊκά, επαγγελματικά, καϊκια κλπ) – και με την επιδεξιότητά του παρέδωσε σε άριστη μορφή τα ξύλινα μέρη τους – εξωτερικά ή εσωτερικά. Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον.

ΔHMHTPIOΣ I. KAMΠOYPOΓΛOY

NAYΠHΓOΣ MHXANIKOΣ , Hellenic MarineWorks - EΛΛHNIKH NAYΠHΓOTEXNIKH IKE