Είχα τη χαρά και την τιμή να συνεργαστώ με τον Μάριο Μανωλιό στα πλαίσια των εργασιών αναβάθμισης του θωρηκτού «Γ. Αβέρωφ» ως κυβερνήτης του σκάφους, Επιδεικνύοντας αξιέπαινο επαγγελματισμό αλλά και ιδιαίτερες ικανότητες ξυλογλυπτικής συνεισέφερε στην ποιοτική αναγέννηση τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού μέρους του θωρηκτού.

Παράλληλα, χάρη στη δεινή καλλιτεχνική του οπτική σκοπιά εισέφερε νέες ιδέες τόσο για τις εργασίες συντήρησης που του ανατέθηκαν όσο και για την κατασκευή καινούριων τμημάτων, οι οποίες προσδίδουν λεπτή αισθητική αλλά ταυτόχρονα ενισχύουν την ξεχωριστή αίγλη που παρουσιάζει ο μουσειακός χώρος του θωρηκτού.

Η μακροχρόνια εμπειρία του στη χρήση εξειδικευμένων εργαλείων και η οξεία αντίληψή του στην επιλογή κατάλληλων υλικών αναλόγως του σκοπού που θα εξυπηρετήσουν διευκόλυνε ακόμη περισσότερο την υλοποίηση των εργασιών που ανέλαβε και δικαίωσε την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπό του.

Η αξιοσύνη του και το ταλέντο του σπανίζουν στους επαγγελματίες του είδους του και επιβεβαιώνουν τις καταβολές του ως γνήσιου απογόνου παραδοσιακού Σκυριανού ξυλογλύπτη.

Με μεγάλη εκτίμηση και ευγνωμοσύνη,

Χαραλαμπόπουλος Σωτήριος

Αρχιπλοίαρχος ΠΝ